Solisten van het balletgezelschap van het Bolsjoj Theater van Rusland geven in juni 2004 twee unieke Galavoorstellingen in Nederland.

Het Bolsjoj Theater van Rusland is een wereldberoemd gezelschap voor klassiek ballet met eeuwenoude tradities en sterren van wereldformaat. Het is alweer 15 jaar geleden dat het Nederlandse publiek kon kijken naar een voorstelling van de sterren van het Bolsjoj Theater. In juni 2004 heeft het Nederlandse publiek de gelegenheid om te genieten van het vakmanschap van de huidige sterren van het balletgezelschap.

Het programma van de Galavoorstellingen biedt verscheidene bekende pas-des-deux, choreografische miniaturen van hedendaagse choreografen en delen uit bekende balletten, zoals ?Giselle?, ?Het zwanenmeer?, ?Raimonda?, ?de stervende zwaan?, ?Don Quichote?, ?Esmeralda?, ?Adagietto?, ?Le Corsaire?, Visie van een roos? en ?Taras Boelba?.

Hoogtepunt is de première van het ballet ?Nizjinski? op muziek van Sergej Rachmaninov.

Dit ballet is geschreven ter nagedachtenis aan de grote danser Vatslav Nizjinski, die schitterde aan het begin van de twintigste eeuw in de ?Russische seizoenen? van Djagilev.

De choreografie is van Michaïl Lavrovski, een grootheid in de balletwereld. Hij was een danser, die op alle grote podia ter wereld was te zien in balletten als ?Spartacus? en ?Giselle?.

Als choreograaf heeft Michaïl Lavrovski een reeks balletten op zijn naam staan, zoals ?Café-quarter?, ?Sterker dan goud en de dood?, ?Openbaring? (Rusland), ?Porgy en Bess?. Het publiek is enthousiast over deze balletten. Zijn ballet ?Fantasie op het thema van Casanova? is toegevoegd aan het repertoire van het Bolsjoj Theater.

De hoofdrol in het ballet ?Nizjinski? zal worden vertolkt door de belangrijkste solist van het Bolsjoj Theater, Dmitri Goedanov. Hij is enorm succesvol in landen als Japan, de Verenigde Staten en Frankrijk.

Verder zullen andere solisten van het gezelschap optreden. Het zijn winnaars van internationale concoursen, laureaten en winnaars van de hoogste onderscheidingen op het gebied van het ballet: Andrej Oevarov, Galina Stepanenko, Nina Semizorova, Mark Peretokin, Roeslan Pronin, Ilja Ryzjakov, Irina Zibrova, Natalia Malandina, Natalia Ledovskaja, Andrej Jevdokimov, Lilija Moesavarova , Ajdar Achmetov en anderen.

http://www.bolshoi.ru

De twee Galavoorstellingen zijn op 11 juni a.s. te zien in Den Haag (Nederlands Congres Centrum, Willem-Alexander Zaal) en op 13 juni a.s. in Zaandam ( ZaanTheater).

Reserveren:

Telefonisch: 08778 - 66 6 66

Via Zaantheater

Adres: Nicolaasstraat 3, Zaandam

Telefonisch: 075 - 655 53 33

Via Ticket Service ®

Bij de 151 grotere postkantoren, de 33 GWK stationskantoren, de 13 grotere

VVV kantoren en de Bekende Voorverkoop Adressen.

Telefonisch: 0900 300 1250 (0,45 cpm)

Internet: www.ticketmaster.nl